top of page

ВТОРО МЕСТО - Фолк Фест Валандово, Мај - 2018 г

Композиција: Умирам По Тебе

Изведувач: Филип Божиновски

Својство: Автор на Музика

ПРВО МЕСТО - Скопје Фест - Октомври, 2013 г

Композиција: Ќе те чекам јас

Изведувач: Ламбе Алабаковски

Својство: Автор на Текст, Музика и Аранжан

ТРЕТО МЕСТО - Сунчане Скале - 2011 г

Композиција: Лажем Људе

Изведувач: Емил Арсов

Својство: Автор на Музика и Аранжан

HONORABLE MENTION AWARDS - USA Songwriting Competition, Ноември - 2016 г

Композиција: Say you love me

Изведувач: Liron

Својство: Автор на автор на Музика, Аранжман

ХИТ од Машки Изведувач - Радиски хит на годината, Ноември - 2015 г

Композиција: Сакам Несакам

Изведувач: Александар Тарабунов

Својство: Автор на Музика

ПРВО МЕСТО - Радиски хит на годината, Ноември - 2013 г

Композиција: Регетон

Изведувач: Tyzee

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ПРВО МЕСТО - домашен избор за песна на Евровизија - 2011 г

Композиција: Русинка

Изведувач: Влатко Илиевски

Својство: Аранжер

ПРВО МЕСТО - Макфест - 2010 г

Композиција: Не планирам

Изведувач: Ламбе Алабаковски

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ВТОРО МЕСТО - Радиски хит на годината, Ноември - 2009 г

Композиција: Нешто што ќе остане

Изведувач: Next Time

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ПРВО МЕСТО - домашен избор за песна на Евровизија - 2009 г

Композиција: Нешто што ќе остане

Изведувач: Next Time

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ПРВО МЕСТО - Радиски Хит на годината - Ноември, 2008 г

Композиција: Ме остави сам да живеам

Изведувач: Next Time

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжан

ВТОРО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2008 г

Композиција: Без тебе тивко умирам

Изведувач: Next Time

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжан

ТРЕТО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2007 г

Композиција:Некаде После 2

Изведувач: Елвир Мекиќ

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ПРВО МЕСТО - Охрид Фест (стручно жири) Август 2007 г.

Композиција - Опасно

Изведувач: Елвир Мекиќ и Маја Саздановска

Својство: Автор на Музика и Аранжман

ТРЕТО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2006 г

Композиција: Се на свое место

Изведувач: Зоран Стаменковски

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ВТОРО МЕСТО - домашен избор за песна на Евровизија - 2006 г

Композиција: Љубов е

Изведувач: Адриан Гаџа и Есма Реџепова

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ПРВО МЕСТО - Еврофест - Ноември, 2005 г

Композиција: Неможам без тебе вака

Изведувач: Васко Форти

Својство: Автор на Музика и Аранжман

ВТОРО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2005 г

Композиција: Триста Години

Изведувач: Адриан Гаџа

Својство: Автор на Музика и Аранжман

ПРВО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2005 г

Композиција: Ти ме сакаш знам

Изведувач: Јован Јованов и Маја Саздановска

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжман

ПРВО МЕСТО - Охрид Фест, Вечер на Млади таленти - Август, 2005 г

Композиција: Најди Малку Време

Изведувач: Ноне Неделковска

Својство: Автор на Музика и Аранжман

КОМПОЗИТОР НА ГОДИНА - Јули, 2004 г

Манифестација: 13-ка за Најдобрите

Својство: Автор

ТРЕТО МЕСТО - Сунчане Скале - Јули, 2004 г

Композиција: Единствена

Изведувач: Магијан Стојановски

Својство: Автор на Музика и Аранжман

ПРВО МЕСТО - домашен избор за песна на Евровизија - 2004 г

Композиција: Ангел си ти

Изведувач: Тоше Проески

Својство: Автор на Музика и Аранжан

ТРЕТО МЕСТО - Макфест - Октомври, 2003 г

композиција: Да те видам пак

Изведувач: Јован Јованов

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжман

ВТОРО МЕСТО - Скопје Фест - 2001 г

композиција: Бум Бум

Изведувач: Група Тик Так

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжман

ГРУПА НА ГОДИНА - Март, 2000 г

Манифестција: Златна Буба Мара на Популарноста

Својство: Изведувач. Фронтмен на Магија

ГРУПА НА ГОДИНА - Февруари, 2000 г

Манифестција: 12 ВЕЛИЧЕСТВЕНИ

Својство: Изведувач. Фронтмен на Магија

НАЈСЛУШАНА ПЕСНА помеѓу два фестивала - Октомври, 1999 г

Манифестција: Макфест, Композиција: МАГИЈА

Својство: Автор, Изведувач

ГРУПА НА ГОДИНА - Февруари, 1999 г

Манифестција: ТВ ЛИЦЕ на годината

Својство: Изведувач. Фронтмен на Магија

ГРУПА НА ГОДИНА - избор на публика - Февруари, 1999 г

Манифестција: 12 ВЕЛИЧЕСТВЕНИ

Својство: Изведувач. Фронтмен на Магија

ВТОРО МЕСТО - интернационална вечер Макфест - Октомври, 1998 г

композиција: МАГИЈА

Изведувач: Јован Јованов и Магија

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжман

ПРВО МЕСТО - домашна вечер Макфест - Октомври, 1998 г

композиција: МАГИЈА

Изведувач: Јован Јованов и Магија

Својство: Автор на Музика, Текст и Аранжман

bottom of page